Prima pagină

Program. Jurisdicţie Teritorială

Programul de lucru cu publicul al Secției Consulare este următorul:

 

- Luni - Vineri: 08.00 - 14.00 (solicitări/ridicări de documente);

Fara programari!

Pasapoartele se ridică de luni pana vineri între 08.00-14.00.

Secţia Consulară:

Adresa: Strandagervej 27, 2900 Hellerup, Copenhaga
Telefon (la numerele de telefon vor răspunde operatorii din cadrul Centrului unic de contact și suport din România):                                      

(00 45) 39 46 43 63
(00 45) 39 46 47 74

E-mail: contact@informatiiconsulare.ro (răspunsurile la solicitări vor fi furnizate de Centrul unic de contact și suport din România).

 

Informații consulare puteți obține accesând și site-ul: http://www.informatiiconsulare.ro.
Rugăm să ne comunicați care este orașul/provincia/statul dumneavoastră de rezidență pentru a vă oferi informațiile consulare în funcție de zona geografică.
Începând cu data de 5 ianuarie 2015, MAE a operaționalizat Centrul unic de contact şi suport al cetăţenilor români din străinătate, prin implementarea unui sistem informatic integrat de tip Call Center care preia toate apelurile telefonice efectuate de cetăţenii români la numerele deja cunoscute ale secţiilor consulare ale României din străinătate.
Toate apelurile telefonice efectuate de cetăţenii români către oficiile consulare ale României în străinătate prin care se solicită informaţii şi sprijin consular sunt direcţionate într-un singur punct, iar la solicitările telefonice de informaţii se răspunde din Centrul Unic. În măsura în care întâmpinați dificultăți în a ne contacta telefonic, vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa: contact@informatiiconsulare.ro.

Program de lucru cu publicul la ghișeu:

- Luni - Vineri: 08.00-14.00;

 

Cei care solicită servicii notariale mai elaborate (autentificarea de procuri sau declaraţii privind vinderea/cumpărarea de bunuri sau imobile, procuri pentru divorţ sau procuri/declaraţii privind opţiuni succesorale) sunt rugaţi să obţină de la un notar public sau avocat din România textul înscrisului ce se doreşte a fi autentificat și să se înscrie pe portalul www.econsulat.ro, aici veți atașa modelul de procură în format Word.
Plata taxelor consulare se face numai în numerar (cash) în coroane daneze (DKK).
Având în vedere dimensiunile reduse ale sălii de așteptare, vă rugăm să nu veniți însoțiți de alte persoane care nu solicită servicii consulare sau a căror prezență nu este necesară pentru prestarea serviciilor consulare solicitate.
 
În vederea unei informări corecte şi complete, vă recomandăm să citiţi informaţiile consulare postate pe site-ul Ambasadei României la Copenhaga http://copenhaga.mae.ro/node/485 şi să utilizaţi poşta electronică, respectiv adresa de e-mail contact@informatiiconsulare.ro,  în cazul în care consideraţi că sunt necesare clarificări suplimentare.
 
Nu se lucrează cu publicul în următoarele zile:

• 2 ianuarie - Anul Nou

• 24 ianuarie - ZIua Unirii Principatelor Române

• 8 și 9 aprilie - Sfintele Paști

• 30 aprilie și 1 mai - Ziua Internațională a Muncii 

• 28 mai - Sfintele Rusalii

• 1 iunie - Ziua Internațională a Copiilor 

• 15 august - Adormirea Maicii Domnului

• 30 noiembrie - Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României

• 1 decembrie - Ziua Naţională a României

• 25 şi 26 decembrie - Nașterea Domnului


În zilele în care se desfăşoară consulatele itinerante nu se lucrează cu publicul la Copenhaga. Programul de consulat itinerant poate fi consultat urmărind următorul link: http://copenhaga.mae.ro/node/854.
 
Competenţă teritorială: Danemarca, Islanda, Groenlanda, Insulele Feroe. Pentru a putea beneficia de servicii consulare, trebuie să prezentați dovada domiciliului în spaţiile enumerate mai sus (pentru cei care domiciliază în Danemarca aceasta se face prin prezentarea cardului galben danez de asigurare de sănătate -Sygesikringsbevis).
Nu este posibilă preluarea cererilor formulate de persoane provenind din alte circumscripţii consulare.
Fac excepţie urgenţele absolute de deplasare în ţară, probate prin documente justificative, pentru care, la cerere, pot fi eliberate Titluri de călătorie cetăţenilor români, indiferent de reşedinţa lor actuală.

MRP în dialog cu comunitatea de români din Copenhaga privind accesarea fondurilor nerambursabile

21.01.2019

La 19 ianuarie 2019, a avut loc la Copenhaga, vizita de lucru a doamnei Lilla Boglarka Debelka, secretar de stat în cadrul Ministerului…

Ambasadorul României în Regatul Danemarcei și Islanda a găzduit primul dejun de lucru sub egida Președinției române a Consiliului Uniunii Europene

17.01.2019

Primul dejun de lucru pentru ambasadorii statelor membre UE și candidate la UE organizat de Ambasada României în Regatul Danemarcei și Islanda…

Eveniment de deschidere a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene organizat la Copenhaga

16.01.2019

Ambasada României în Danemarca a marcat preluarea de către țara noastră a Președinției Consiliului UE printr-un eveniment de amploare, care a…

Mesajul Ambasadorului României la Copenhaga, Alexandru Grădinar, cu prilejul Zilei Culturii Naționale 

14.01.2019

Dragi români, Aniversarea, la 15 ianuarie, a nașterii celui mai mare poet român, Mihai Eminescu, a devenit în 2011 Ziua Culturii…

Recepția de Anul Nou oferită la Palatul Christiansborg de M.S. Regina Margareta a II-a a Danemarcei, șefilor de misiuni diplomatice acreditate în Danemarca (Copenhaga, 3 ianuarie 2019)

03.01.2019

E.S. Alexandru Grădinar, Ambasadorul României în Regatul Danemarcei și soția sa, Andreea Grădinar, au fost deosebit de onorați să participe,…